wtorek, 15 październikaBLOG KULINARNY

Ingredient: sól

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z leśnych, świeżych grzybów króluje w polskiej kuchni już od dawna. Dzisiaj może pojawić się na Twoim stole. (więcej…)
Chleb zapiekany z serem

Chleb zapiekany z serem

Uwielbiam to danie. Chleb zapiekany z serem i pieczarkami jest dziecinnie prosty do wykonania na szybko, a wygląda niesamowicie efektownie. Po prostu zaskoczy i zachwyci Twoich gości. (więcej…)
Drożdżowe ciasto ze śliwkami i morelami

Drożdżowe ciasto ze śliwkami i morelami

Ciepłe, drożdżowe ciasto ze śliwkami i morelami, do tego szklanka mleka lub gorącej kawy... Zapach ciasta unoszącego się po całym domu... Czego chcieć więcej podczas chłodnych, deszczowych dni? :) (więcej…)
Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne są po prostu pyszne. Pasują do wielu potraw, od kanapek, po sałatki. Proste w przygotowaniu i już po 2 dniach możesz delektować się ich wybornym smakiem. (więcej…)
Jagodzianki z sosem jagodowym

Jagodzianki z sosem jagodowym

Jagodzianki - drożdżowe, pachnące, jeszcze ciepłe. Niektórym przypominają dzieciństwo, inni kupują je codziennie w piekarni. Kto ich nie lubi, no kto? (więcej…)
Chleb z dynią i siemieniem z wypiekacza

Chleb z dynią i siemieniem z wypiekacza

Nie ma to jak zapach świeżo wypieczonego chleba, który roznosi się po całym domu. Kiedy już raz spróbujecie pieczywa z własnej kuchni, żaden chleb nie będzie wam już tak smakował... Poniżej przedstawię Wam mój niezawodny przepis na chleb z ziarnami z wypiekacza. (więcej…)
Wegetariański pasztet warzywny

Wegetariański pasztet warzywny

Pasztet warzywny jest znakomitym odpowiednikiem wersji mięsnej, niektórzy nawet twierdzą, że jest smaczniejszy. Jedno jest pewne - jest zdrowszy, mniej kaloryczny i wcinać go mogą nie tylko wegetarianie, ale i mięsożercy. (więcej…)