Chleb z dynią i sezamem z wypiekacza
Porcje Czas przygotowania
1bochenek 10minut
Czas gotowania
3,5godziny
Porcje Czas przygotowania
1bochenek 10minut
Czas gotowania
3,5godziny
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Mieszaki wypiekacza posmaruj dokładnie masłem i umieść w formie wypiekacza.
  2. Drożdże instant wsyp do formy wypiekacza i zalej serwatką.
  3. Odważoną ilość mąki pszennej i żytniej wsyp do formy, dodaj cukier, sól oraz pestki dyni i siemię lniane. Jeśli lubisz inne ziarna również możesz je dodać.
  4. Umieść formę w wypiekaczu i uruchom program podstawowy. A teraz znajdź sobie zajęcie na około 3,5 godziny.
  5. Po wyjęciu chleba z formy wypiekacza (UWAŻAJ – bardzo gorące!) pamiętaj o usunięciu mieszaków z chleba, przy pomocy specjalnego haczyka.
  6. Czas na rozkoszowanie się wybornym smakiem chrupiącego chleba 🙂 Bon Appetit!
Pozostałe informacje

Poniżej galeria zdjęć Waszych wypieków, wg powyższego przepisu. Jeśli chcesz, by pojawiło się tam również Twoje zdjęcie – prześlij je na adres info@NewOldResipes.pl. Dzięki!